Ett startkit för ecigg är precis vad det låter som. Beroende på var du köper ditt startkit, så får du i princip allt du behöver för att starta ditt nya rökfria liv. Ett exempel på vad ett startkit kan innehålla är ett batteri, en förångare, laddare/nätadapter, samt manualer. Att röka ecigaretter är betydligt mer sparsamt för både hälsa och ekonomi. Det skiljer inte heller så mycket att röka en ecigaretter, mot att röka en vanlig cigarett. I början var folk lite skeptiska mot idén, men efter den väl kommit ut på marknaden och blivit ordentligt beprövad så blev även skeptikerna imponerade. Det som kanske skiljer sig mest är nog smaken.

Det smakar tobak, men med en lite sötare och friskare karaktär. Även röken är behagligare med ett ecigg startkit. En fördel är även att röken endast förångas, så man slipper lukten av den stickande tobaksröken, vilket många ser som en fördel.

Eciggens historia.

Ecigaretten uppfanns och började tillverkas i början på 2000- talet i Kina. Från en början såldes den bara inrikes, fram till 2005 då den började exporteras runt i världen. Sedan dess har ecigaretten bara ökat i popularitet.

Det största problemet som Kina hade med exporten av ecigaretten var att man i EU inte riktigt var säker på hur man skulle klassificera den. Men efter år 2016 så har EU bestämt att den ska klassas som en konsumentprodukt, vilket den också är. Men med vissa bestämmelser, såsom att nikotintanken endast får innehålla 2ml, priser och tillgång kommer även att regleras.

Angående priset på ecigaretter så varierar det kraftigt, beroende på var du köper den, och vilken typ av ecigarett. Om du är intresserad av att byta ut den vanliga cigaretten mot ecigaretten så kan du gå in på https://www.cigoteket.se/el-cigg/startkit/ för att hitta mer information och den ecigaretten som passar just dig.